Skeptikerskolan i julklapp?

Det rör på sig så smått med tips kring boken, passande nog så här i juletider.

Först ut var Claes Svahn på DN.se som tipsade om Skeptikerskolan som julklapp, även om han hade vissa förbehåll när det kom till UFO-frågan (förbehåll som vi också har förbehåll för):

Detta är i grund och botten en bok om källkritik och sunt förnuft. Den är också ett slag för den vetenskapliga processen där allt ska kunna kontrolleras av andra och där öppenheten är helt väsentlig. Boken visar också på hur lätt vi har att falla i enkla fällor och att vi långt ifrån är några rationella datamaskiner utan lättpåverkade konsumenter av intryck och åsikter.

Vi får också lära oss att de flesta konspirationer inte är just detta utan har sina förklaringar på annat håll. Min egen erfarenhet är också att mänskliga tillkortakommanden, slarv och okunskap är viktiga delar i även våra politikers och höga befattningshavares sätt att agera. Det som kan se ut som en genomtänkt plan är inte alltid det.

Sedan var Sveriges Radios program Vetenskapsradion (20:40 in i klippet, ladda ned klippet här) ute i samma ärende:

Företrädesvis korta kapitel, många exempel. En bok som är skriven med gott humör…

Kul att se att boken får uppmärksamhet i media. Se nu till att beställa boken till hela familjen från bokhandlare som Adlibris, Bokus, Bokia, Ord och Bok eller CDOn.

Annonser

Om CJ Åkerberg
Jag är programledare för den här poddradion, Kvalificerat Hemligt. Dessutom är jag programledare för (just nu pausade) poddradion Skeptikerpodden, en av författarna till boken Skeptikerskolan och skaparen av bloggen Tankebrott.nu samt Vaccininfo.com. Till vardags jobbar jag som enhetsschef på Svenska Kraftnät i Sundbyberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: