CJ & Andreas i Sveriges Radio…

På självaste nyårsdagen var vi, CJ & Andreas, med i ett avsnitt av Sveriges Radios Publicerat där vi pratade om boken, skepticism och varför media idag verkar ta åsikter för fakta.

Så här på årets första dag kan det kanske vara lämpligt att försöka bli lite mer kritiskt tänkande? Att lära oss genomskåda överdrifter, lögner och halvsanningar?

I så fall kan vi rekommendera en titt i ”Skeptikerskolan – handbok i kritiskt tänkande”, som skrivits av två bloggare med mera vid namn Andreas Anundi och CJ Åkerberg.

-Det är naturligtvis inte meningen att man ska vara skeptisk till allt och alla. Men det kan vara nyttigt att ha en liten röst inom sig som undrar ”är det här rimligt, finns det skäl att tvivla på det som sägs, vem säger det och varför?

Ungefär så råder de båda ”instruktörerna” oss att fungera.

Lyssna på programmet här.

Annonser

Om CJ Åkerberg
Jag är programledare för den här poddradion, Kvalificerat Hemligt. Dessutom är jag programledare för (just nu pausade) poddradion Skeptikerpodden, en av författarna till boken Skeptikerskolan och skaparen av bloggen Tankebrott.nu samt Vaccininfo.com. Till vardags jobbar jag som enhetsschef på Svenska Kraftnät i Sundbyberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: