Boken

Nytt omslag!

Skeptikerskolan – Handbok i kritiskt tänkande är en:

… förträfflig introduktion till ämnet vetenskap och argumentationsteknik… Som handbok att slå i vid behov fungerar den utmärkt och för en blivande eller nybliven skeptiker är den perfekt.

– Peter Olausson, Faktoider

Var kan jag köpa Skeptikerskolan?

Boken kan med fördel köpas hos välsorterade bokhandlare eller på nätet (Adlibris, Bokus, Bokia, Ord och Bok).

Var kan jag läsa mer om boken?

Information om boken finns hos Forum förlag och hos Svensk Bokhandel.

Var kan jag hitta bildmaterial på boken eller på de charmerande författarna?

Omslagsbild till boken återfinns hos förlaget. Högupplösta pressbilder på författarna hittas på denna sida, via länken ”pressfoto”. Där står även hur bilderna får hanteras vid publicering.

Jag är journalist/recensent och skulle vilja ha ett recensionsexemplar, hur gör jag då?

Kontakta Bonnierförlagets kommunikatör, Isabella Falkowska.

Jag skulle vilja komma i kontakt med författarna, vilken adress ska jag maila till?

Du når både CJ och Andreas på kontakt[a]skeptikerskolan.com.

11 Responses to Boken

  1. Lars Östh says:

    Äntligen! Finns liknande på engelska, jag kan rekommendera t. ex. ”Why truth matters”

  2. Hej Lars!

    Bra tips! Det finns en mängd böcker att tipsa om i ämnet.

  3. Signerat says:

    Finns möjlighet att köpa (flera) signerad ex på något vis?

  4. Joakim Rosqvist says:

    Tankar medan jag läser boken:
    Diskussioner om arguments giltighet kan ibland bli väl polariserad. För frågor i verkligheten är det inte fråga om att avgöra svart eller vitt om någon uppfattning är riktig utan man får röra sig med gråskalor. Ett argument kan möjligen göra denna någon nyans ljusare eller mörkare. På sid 76 sågas tex Genmanipulerade grödor? Nej fy! Patentet ägs ju av Monsanto som gav oss DDT och Agent Orange med att något nytt inte nödvändigtvis är fel för att det kan associeras med någon gammal försyndelse.
    Men om nu ett företag har gjort saker som historiskt visat sig vara skadliga så anser jag att det finns fog för att vara misstänksam mot nya påhitt därifrån. Därmed inte sagt att tex genmamipulerade grödors lämplighet kan avgöras helt och hållet genom association till ett företag med bra eller dåligt rykte, det vore att ställa väl höga krav på hur mycket ett enskilt argument kan åstadkomma. Siktar man dock lite lägre, dvs förväntar sig att argumentet bör kunna justera positionen någon gråskala hit eller dit och användas tilsammans med andra argument som gör likadant så kan det vara användbart.

    • Hej Joakim!

      Det är en mycket bra poäng. Du har givetvis helt rätt i att det inte alltid är så svart eller vitt. Det vi vill och försökte illustrera är att associationen i sig inte automatiskt diskvalificerar produkten. Historiken och trovärdigheten hos företaget i fråga spelar roll, men det är ett felslut att avfärda enbart på basis av historik. Nyckelordet i sammanhanget är alltså ”nödvändigtvis”.

      Tack för kommentaren! Hojta gärna om du har fler frågor.

  5. ”Titeln är tillfälligt slut” stå det hos alla som ska sälja den 😦 Jag har lånat den som e-book från biblioteket men då får man ha den bara en månad eller så och jag vill ha den liggande här i vardagsrummet, vet ni kanske var man kan köpa den?

  6. Men självklart! Tack för påpekandet, Jeena!

Lämna en kommentar